Robert Alfing

Waarom ik als bouwkundig inspecteur gekozen heb voor aansluiting en inschrijving bij het NRBI.
Door aansluiting bij het NRBI onderscheiden wij ons aantoonbaar door de gehanteerde standaard voor kwaliteit en tevredenheid.

In 2014 is Keurvast opgericht. In aanvulling op de vraag van toekomstige woningeigenaren, om deze op een professionele wijze bij te staan, wordt Keurvast vaak benaderd om een bouwkundige keuring bij aan of verkoopkeuring uit te voeren. De bouwkeuringen worden uitgevoerd volgens de richtlijnen NTA8060 en NEN2767.
Als bouwkundig inspecteur en (schade, contra) expert heb ik brede ervaring opgedaan bij diverse expertise bureaus.

Naast bouwkundige keuringen als register bouwkundig Inspecteur voor bouwkundige keuringen zijn wij actief op het gebied van expertise onderzoeken, naar de oorzaak van bouwkundige gebreken, bouwgeschillen en contra bouwkundige schades.

Het uit te voeren onderzoek is gericht om een oplossing uit te werken voor het probleem en het (bouw) geschil te beëindigen. Het uit te voeren expertise onderzoek kan zich richtten op de schuldvraag, het vaststellen van de schadeoorzaak, causaliteit en de schadehoogte, voortvloeiend uit een verschil van inzicht met betrokkenen. Het onderzoek wordt uitgevoerd wordt door uitgevoerd in aanwezigheid van alle betrokken partijen. De tegensprekelijke vaststellingen worden in rapportvorm vastgelegd. Als het later tot een juridische procedure komt heeft een tegensprekelijk rapport een grotere waarde dan een eenzijdig verslag.

Stichting Nederlands Register Bouwkundig Inspecteurs (NRBI) bevordert de professionalisering van het beroep van Bouwkundig Inspecteur, wat staat voor het waarborgen van kwaliteit, kennis en kunde dus betrouwbaarheid en onafhankelijkheid in de bouw en vastgoed branche. Het NRBI, is gericht op het op het bewaken en bevorderen van de vakbekwaamheid van de deskundigen.

“Ik ben zeer vereerd, om als Bouwkundig Inspecteur binnen ons bedrijf te zijn gecertificeerd als Register Bouwkundige Inspecteur (Rbi) en daarmee een bijdrage kan leveren aan de verdere professionalisering van het beroep en betrouwbaarheid binnen de expertisekamers van het NRBI.”

Documenten

Register Bouwkundig Inspecteur (Rbi)

  • Bouwkundige met persoonscertificering
  • Conform de beroeps en gedragscode NRBI
  • De bouwkundige werkt volgens duidelijke expertise kaders
  • Uniforme rapportage & verzekerde dienstverlening
  • Kwaliteit, kennis en kunde gewaarborgd door toezicht op uitvoering
Bekijk prijs

Totale beoordeling

5,0 / 5,0

1 beoordelingen

Reviews Bouwkundig Inspecteur

10.0
30 november 2021
Bouwkundige keuring aankoop (Rbi), 8604BD, Sneek (Door: Anoniem)

Geen beschrijving meegegeven...
Bekijk alle reviews en ervaringen (1)

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden