Leon Rooimans

Als bouw inspecteur voor de omgeving Zuid-Holland en omstreken wil ik marktpartijen zekerheid bieden over de kwaliteit en uitvoering van inspecties bij verkoop en bouwprocessen.

Bouwkundige keuring

Een Bouwkundige keuring aankoop, Bouwkundige keuring verkoop of een bouwkundige keuring NHG Zijn bouwkundige keuringen van een bestaande woning of gebouw. Tijdens een bouwkundige inspectie wordt de technische staat van de woning op een groot aantal onderdelen visueel geïnspecteerd.

Het doel van een bouwkundige keuringen is het krijgen van inzicht in de conditie van de woning. Het rapport beoogt een getrouw beeld te geven van de kwaliteit van de woning. U krijgt hierdoor inzicht in de eventuele herstelkosten van het pand. Alle bouwtechnische aspecten van een woning worden geinspecteerd. Mogelijke gebreken van de woning aan vloer-, dak-, en gevelconstructies komen tijdig aan het licht.

Bij het inschakelen van een register bouwkundig Inspecteur bent u verzekerd van de juiste kwaliteit, kennis en kunde en een erkend bouwkundig rapport. Rbi-ers werken uniform waardoor opdrachtgevers zeker weten dat hun vastgoed object vakkundig gekeurd wordt. 

Bouwbegeleiding

​Iedereen heeft wel eens te maken (gehad) met een vorm van verbouwing. Vaak zijn de ervaringen heel divers. De bouwsector heeft niet altijd een even goede naam als het gaat om het leveren van de juiste kwaliteit tegen de juiste prijs.

Met ruim 27 jaar ervaring in de bouwsector begrijpen wij dan ook dat het niet gemakkelijk is om zelf een bouwproject van A t/m Z te regelen. Om misstappen te voorkomen is ervaring met bouwtekeningen, kennis van alle bouwregels en wetgeving, vergunningsverplichtingen, bouwmaterialen, duurzaamheid en het vergelijken van bouwbegrotingen een minimale eis. Omdat dit voor de meeste geen dagelijkse kost is stellen wij onze expertise beschikbaar om uw project soepel te laten verlopen.

Met ruim 27 jaar ervaring in de bouw verlenen wij deze diensten objectief en betrouwbaar. Wij zijn vereerd om aangesloten te zijn bij het NRBI als Register Bouwkundig Inspecteur (Rbi).

Met vriendelijke groet Leon Rooimans een erkend bouwkundig inspecteur.

Documenten

Register Bouwkundig Inspecteur (Rbi)

  • Bouwkundige met persoonscertificering
  • Conform de beroeps en gedragscode NRBI
  • De bouwkundige werkt volgens duidelijke expertise kaders
  • Uniforme rapportage & verzekerde dienstverlening
  • Kwaliteit, kennis en kunde gewaarborgd door toezicht op uitvoering
Bekijk prijs

Totale beoordeling

4,8 / 5,0

44 beoordelingen

Reviews Bouwkundig Inspecteur

8.0
27 juni 2023
Voorschouw opleveringskeuring (Rbi), 593, 3072AE Rotterdam (Door: Mathieu Heijboer)

Ondanks het drukke schema nam de expert ruim de tijd om door het huis te lopen en stond hij erg open om vragen te beantwoorden of onduidelijkheden toe te lichten. Voor mij als 'leek' op bouwgebied heel prettig om dhr Rooimans er bij te hebben bij de voorschouw en ik zou het een ander zeker aanraden. 

10.0
20 juni 2023
Voorschouw opleveringskeuring (Rbi), Rotterdam, Rotterdam (Door: Anoniem)

Geen beschrijving meegegeven...
6.0
17 juni 2023
Opleveringskeuring Nieuwbouw (Rbi), Rotterdam, Rotterdam (Door: Anoniem)

Gezien hoe belangrijk het is voor starters op de woningmarkt om de oplevering van hun nieuwbouwwoning nauwkeurig te beheersen, vind ik het belangrijk dat ik mijn ervaring en eerlijke mening over Leon's Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning deel.

Vanuit mijn perspectief had Leons Opleveringskeuring alles bij elkaar genomen zowel positieve als negatieve punten. Over het algemeen was het een aangename en vriendelijke ervaring van begin tot eind. Toen het klaar was, realiseerde ik me echter dat deze service meer aanvoelde als een gestandaardiseerde "walk-through" in plaats van een grondige en goed geïnformeerde Opleveringskeuring op basis van de specifieke feedback en technische documenten die vooraf werden verstrekt. Desalniettemin gaf Leon tijdens de doorloop tal van nuttige tips die welkom waren en behoorlijk relevant voor het huis zelf. Maar nogmaals, tips zijn altijd welkom, maar ik denk dat het redelijk is om meer te verwachten van de kant van de Opleveringskeuring, gezien het gefactureerde tarief en de service die een "Opleveringskeuring" wordt genoemd in plaats van alleen een samengestelde “walk-through”. Leon had opgemerkt dat hij alleen zijn best kon doen voor een keuring van 2 uur.

De doorloop begon vanaf de bovenste verdieping en vervolgens naar beneden. Wederom werden er meestal tips gedeeld. Er werden enkele opmerkingen gemaakt over de ruimtes tussen de ramen, waarbij werd opgemerkt dat het beter is om 1 jaar te wachten met het vullen van de gaten totdat het huis is gesetteld. Hetzelfde advies werd gegeven voor de trap. Maar toen we van kamer naar kamer liepen, van verdieping naar verdieping, had ik het gevoel dat Leon op me wachtte om me te wijzen op de dingen waarop hij commentaar kon geven. Ik verwachtte meer gedetailleerde inspecties op elke verdieping die mogelijk tot bezorgdheid zouden kunnen leiden of die met mij, de koper, hadden kunnen worden besproken. Over het algemeen werd er niet veel opgemerkt dat de voorwaarden van de thuisbezorging in twijfel trok, afgezien van 1 kleine kras op een raamdeur en een paar bubbelgaten in het plafondpleisterwerk, (1) licht dat niet werkte dat ik had gevonden in de opslagruimte. Leon nam ook een foto van de meterstanden om te bevestigen dat de energie- en waterstanden nul waren.

Over het geheel genomen waren de meeste aandachtspunten door mij aangegeven, zoals: de verfafwerking en beschadigde delen van de trap, het doortrekken van de waterleidingen naar de 3e verdieping waarbij de kraanhandgrepen ontbraken, de versplinterde balk op het balkon, het verwijderen van de hydrofoor in onze voordeur, wat niet gecommuniceerd noch aangegeven was in de oorspronkelijke huisplannen. Bij nadere inspectie van mijn kant merkte ik dat er hoeklijnen ontbraken op veel van de naar het noorden gerichte muren. Dit had ik na de inspectie aan Leon doorgegeven, maar hij had het niet opgemerkt en bevestigde later dat het een standaard levering was.

Tegen het einde van de Opleveringskeuring was ik er niet helemaal van overtuigd dat Leon de sleuteldocumenten voor de eengezinswoning had gelezen. Ik dacht hieraan toen de aannemer had vermeld dat ik geen opslagruimte zou ontvangen bij de oplevering van het huis. Ik stond er echter op dat ik een opslagruimte zou krijgen zoals overeengekomen in de huisplannen. Dit verraste me ook, omdat de aannemer niet goed voorbereid was en ook het verkeerde adres had geschreven, waarbij hij de fout 2 keer maakte tijdens het process verbal  voor ondertekening. Als Leon de documenten die ik van tevoren had verstrekt zou hebben gelezen, zou hij toch hebben geweten dat er een aparte opslagruimte bij de levering was inbegrepen? Ook noemde Leon in zijn rapport het verkeerde type woning: appartement/benedenwoning, terwijl het een Eengezinswoning hoekwoning had moeten zijn.

Al met al was ik niet helemaal overtuigd dat ik de Opleveringskeuring kreeg die ik had verwacht, maar eerder een vriendelijke doorloop van een nieuwbouwhuis met een lijst met zeer nuttige tips en overwegingen voor het onderhoud van de woning. Ook was het voor mij als eerste keer koper niet duidelijk of het rapport dat Leon aan het opstellen was alleen naar mij of ook naar de aannemer zou worden gestuurd. Ik weet het nog steeds niet, maar ik neem aan dat het mijn verantwoordelijkheid is om het rapport van Leon naar de aannemer te sturen.

10.0
16 juni 2023
Opleveringskeuring Nieuwbouw (Rbi), Rotterdam, Rotterdam (Door: Anoniem)

Geen beschrijving meegegeven...
10.0
16 juni 2023
Opleveringskeuring Nieuwbouw (Rbi), Rotterdam, Rotterdam (Door: Anoniem)

Geen beschrijving meegegeven...
Bekijk alle reviews en ervaringen (44)

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden