Gevalideerd certificaat bouwkundig inspecteur

Stichting Nederlands Register Bouwkundig Inspecteur waarborgt de betrouwbaarheid van rapporten en certificaten door de toepassing van Blockchain validatie. Het rapport of certificaat wordt voorzien van een digitale vingerafdruk en is daarmee uniek. Het NRBI heeft hiervoor een exclusieve samenwerking gesloten met V-ID.

Validatie van certificaten

De Register bouwkundig Inspecteurs zijn op persoonlijke titel per dienst gecertificeerd. Het NRBI heeft de afgelopen jaar gemerkt dat de titel Register Bouwkundig Inspecteur onjuist wordt gebruikt door niet-leden. Het certificaat vakbekwaamheid waarborgt kwaliteit, kennis en kunde. Om fraude tegen te gaan kunt u de echtheid van een gecertificeerde bouwkundig inspecteur valideren ofwel controleren op onze website.

Het certificaat van vakbekwaamheid kunt inzien op de persoonlijke pagina van de register bouwkundig inspecteur. Dit certificaat kunt u daarnaast ook op echtheid controleren via de online validatie tool door een document (.PDF, indien in uw bezit) te uploaden.

Lees meer over het het controleren van echtheid van documenten op de website van V-ID (Blockchain technology) of op de partner-pagina van het NRBI.

Verifieer hier het certificaat op echtheid

Fraude op certificaten en bouwkundig rapporten is schering en inslag. Consumenten en marktpartijen willen de zekerheid dat het bouwkundig rapport niet later is aangepast of dat certificaten van bouwkundig inspecteurs nep zijn. Een bouwkundig rapport of certificaat op echtheid controleren kunt u doen middels de volgende eenvoudige stappen.

Werkwijze certificaat controleren

Nadat het certifcaat is voorzien van een digitale vingerafdruk wordt deze verstrekt aan de inspecteur. U kunt het document, indien in bezit, via deze tool controleren op echtheid:

1.Klik op de bovenstaande tool
2.Upload het document;
3.Het document wordt direct gevalideerd. Het resultaat van de controle kunt u lezen en/of de verificatie downloaden)

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden