Wat is het NRBI?

Het NRBI is een stichting die marktpartijen en consumenten zekerheid wil bieden over de kwaliteit en uitvoering van bouwkundige inspecties in de woningmarkt, bestaande bouw en in de nieuwbouw.

Het NRBI heeft als doel het professionaliseren van het beroep van de bouwkundig inspecteur. Om dit te bereiken is het van belang dat bouwkundige inspecties en adviezen op een eenduidige en kwalitatieve wijze uitgevoerd worden. Hierbij is keuzevrijheid en transparantie in de keuze voor een bepaalde bouwkundig inspecteur een belangrijke kernwaarde.

Het NRBI is een keurmerk waarbij bouwkundig inspecteurs zich kunnen aansluiten om zich te onderscheiden in de markt. Daarnaast wil het NRBI er voor zorgen dat de kennis & kunde van de aangesloten gecertificeerde inspecteurs, benodigd bij de uitvoering van inspecties, actueel gehouden wordt.

Geregistreerde inspecteurs mogen de titel 'Register Bouwkundig inspecteur' voeren (RBI) en onderscheiden zich zo in de markt. Duidelijkheid, draagvlak en qua kennis & kunde het kaf van het koren scheiden. Deze boodschap van de stichting NRBI wordt warm ontvangen in de markt.

 

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden