Gevalideerde bouwkundige inspectie

De rapporten, uitgevoerd door de Register Bouwkundig Inspecteur (RBI), worden door de kwaliteitstoezichthouder I-NL steekproefsgewijs gecontroleerd op de bouwkundige inhoud en een juiste toepassing van de inspectiesoftware. Daarnaast worden alle rapporten ook controleerbaar op echtheid door het toevoegen van een digitale vingerafdruk. 

Controleer het rapport op echtheid

Fraude op certificaten en bouwkundig rapporten is schering en inslag. Consumenten en marktpartijen willen de zekerheid dat het bouwkundig rapport niet later is aangepast of dat certificaten van bouwkundig inspecteurs niet nep zijn. Een bouwkundig rapport of certificaat op echtheid controleren kunt u doen middels de volgende eenvoudige stappen.

Werkwijze rapport controleren

Nadat het rapport is voorzien van een digitale vingerafdruk wordt deze ter beschikking gesteld aan de opdrachtgever. U kunt het rapport via deze tool controleren op echtheid:

1.Klik op de bovenstaande tool;
2.Upload het bouwkundig rapport;
3.Het document wordt direct gevalideerd. Het resultaat van de controle kunt u lezen en/of de verificatie downloaden.

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden