Naam en beeldmerk NRBI & titel Rbi

Stichting Nederlands Register Bouwkundig Inspecteurs heeft als doel het borgen van kwaliteit, kennis & kunde van alle aangesloten ingeschrevenen (leden). De aangesloten leden mogen het beeldmerk NRBI en de titel Rbi uitdragen. Uitingen online en ofline webstie, briefpapier en visite kaartjes zijn exclusief voor aangesloten Rbi leden

Niet leden en/of bedrijven mogen het beeldmerk niet voeren zonder schriftelijke toestemming van het bestuur (eigenaar) van het beeldmerk. Niet aangesloten bedrijven bij stichting Nederlands Register Bouwkundig Inspecteurs die daarbij onwettig het beeldmerk voeren zijn in directe overtreding en riskeren een aansprakelijkheidstelling van 500 euro per dag. 

Verificatie persoonsgebonden certificaten:
Aanvragers voor een dienst van een Rbi'er kunnen op de website bij leden controleren of het aangesloten bedrijf, die het beeldmerk voert, ook aangesloten is bij het NRBI. Zo niet, kan de aanvrager melding maken van oneigenlijk gebruik van het beeldmerk bij het NRBI.

Waarom?
Het NRBI doet er alles aan om kwaliteit, kennis & kunde te waarborgen van aangesloten leden. Toetredingseisen, validatie, veldaudits en beroeps- & gedragscode zorgen voor de betrouwbaarheid van de Register Bouwkundig Inspecteurs. Door het oneigenlijk gebruik van het beeldmerk worden aanvragers op het verkeerde spoor gezet. Men verwacht een Rbi'er maar krijgt deze niet. Transparantie en keuzevrijheid met een persoonsgebonden certificaat scheidt ook hier het kaf van het koren. 

 

Beeld en naammerk geregistreerd bij het Benelux-Bureau voor de intellectuele Eigendom

 

Beeldmerk registratie:
Register Bouwkundig Inspecteurs: meldingsnr.1024375 bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom

Nederlands Register Bouwkundig Inspecteur: meldingsnr.1023924 bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom. 

 

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden