Guy Schepers

Stichting Nederlands Register Bouwkundig Inspecteurs (NRBI) bestaat al sinds 2017. Hiermee is een belangrijke stap gezet de rol bouwkundig Inspecteur te verbijzonderen en meer erkenning te geven met een titel. 

Stichting NRBI groeit in statuur. Met name binnen het domein deskundigenonderzoeken voor partijen zoals rechtsbijstand, advocatuur en rechtbank. Om hier het verschil temaken, is het nodig om stappen te zetten met het oog op uniformiteit, opleiding en validatie bouwkundige expertises bij bouwgeschillen of verbouwgeschillen. Onafhankelijkheid, integriteit  en vakbekwaamheid zijn de pijlers om verder op door te ontwikkelen. Uniek in Nederland. 

Ik voel me dan ook vereerd om Juridisch expert (arbiter) het bestuur te ondersteunen om samen met Vincent Verbruggen en Gerard van Wel de Stichting Nederlands Register verder te ontwikkelen en mijn juridische kennis te delen . Het NRBI is opgericht in 2017, bestaat dus al een geruime tijd en heeft een fundament om op verder te bouwen. Partijen zoals consumenten, rechtsbijstand, advocaten en zelfs rechtbanken vinden inmiddels hun weg naar Nederlands register bouwkundig inspecteurs voor het doen van bouwkundige expertises. 

Met een gezonde dossis juridisch inzicht als arbiter, advocaat, jarenlange ervaring bij het begeleiden van arbitrage zaken bij bouw en/of verbouwgeschillen bouw ik graag verder aan het verstevigen van het fundament van stichting NRBI. 

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden