Opleveringskeuring algemene ruimte

Een ervaren gecertificeerde bouwkundige controleert de gemeenschappelijke ruimtes van je appartementencomplex op opleveringsgebreken. Zo weet je waar je aan toe bent en voorkom je dat je later zelf moet opdraaien voor reparatiekosten. Als grootste stichting voor Nederlands register bouwkundig Inspecteurs op het gebied van bouwkundig inspecties waarborgen wij kwaliteit, kennis en kunde van de aangesloten Register Bouwkundig Inspecteurs (Rbi). Zo weet u zeker dat uw algemene ruimte vakkundig gekeurd wordt. 


Voordelen Opleveringskeuring  algemene ruimte


• Een bouwkundige voert een bouwinspectie uit in bijzijn van de Vve
• Je behoedt jouw VvE voor onvoorziene (reparatie)kosten
• Ondersteuning bij een juridische overdracht van de algemene ruimte
• Direct een overzicht van gevonden bouwkundige oplever gebreken
• Transparantie & Keuzevrijheid: Vraag een Opleveringskeuring algemene ruimte aan op basis van een start tarief en een vervolgtarrief.
Keuring algemene ruimte aanvragen
• Van de projectontwikkelaar/bouwer ontvangt de Vereniging van Eigenaars een uitnodiging voor de oplevering van de algemene ruimte (delen) van het appartementencomplex.
• Zoek Rrn Rbi-er, en neem 1 op 1 contact op of Bel (033) 450 77 50 om een Opleveringskeuring algemene ruimte af te spreken.
• Per e-mail ontvang je een afspraakbevestiging en in te plannen.
• Je betaalt de opleveringkeuring algemene ruimte pas achteraf via IDEAL.

Hoe werkt de oplevering algemene ruimte?


Een bouwkundige loopt samen met een of maximaal 4 vertegenwoordigers van de VvE en de projectontwikkelaar/bouwer door de algemene ruimte (gedeelten) van het appartementencomplex en inspecteert visueel op oplevergebreken. Op die manier kan de register bouwkundige zijn bevindingen meteen toelichten. Na de opleveringskeuring algemene ruimte ontvang je een keuringsrapport per e-mail. Mochten er problemen ontstaan dan sta je sterker tegenover de bouwen en/of projectontwikkelaar.

Wat kost de opleveringskeuring algemeneruimte?


Het basistarief voor de Opleveringskeuring algemene ruimte is gebaseerd op een tijdsduur van maximaal twee uur. Duurt de keuring langer, dan worden de extra kosten per half uur doorbelast. Iedere Register Bouwkundig Inspecteur bepaald zelf zijn of haar tarief en vervolg tarief.  De keuring betaal je eenvoudig achteraf via IDEAL

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden