Verklaring omtrent goed gedrag bouwkundig inspecteurs

Stichting Nederlands Register Bouwkundig Inspecteurs borgt kwaliteit, kennis en kunde maar ook de betrouwbaarheid van de aangesloten Register Bouwkundig Inspecteur. Het NRBI maar ook uw opdrachtgevers willen zekerheid en betrouwbaarheid van de Register Bouwkundig Inspecteur. Ze willen weten of de persoon die achter iemands voordeur komt kijken betrouwbaar is. Daarom dient u als bouwkundig inspecteur bij uw aanmelding een verklaring omtrent goed (VOG) gedrag aan te leveren.


Bespaar tijd:
Het aanvragen van een VOG doe je het snelst via www.vog-aanvraag.nl. De kosten zijn gelijk aan de kosten bij het gemeentehuis en je bespaart jezelf de wandeling. Op de website doorloop je de volgende stappen:


Ga naar www.vog-aanvraag.nl
Klik op direct aanvragen
Scrol naar beneden naar beneden tot je “STAP 1” ziet staan.
Vul daaronder in: Waarvoor is de VOG nodig? Antwoord: met ‘mezelf’.
Click op VOLGENDE Vul je naam in: voorletters, achternaam en je e-mailadres (deze moeten corresponderen met je gegevens die horen bij je Digid).
Klik bij "Doel / Reden van de aanvraag" op "Overig" en vul als Doel / rede van de aanvraag in: NRBI.
Click op VOLGENDE
Click de radiobutton aan voor Algemeen screeningsprofiel
Vink de volgende boxen aan:
11 (Bevoegdheid hebben tot ...);
12 (Met gevoelige/vertrouwelijke …);
13 (Kennis dragen van …);
41 (Het verlenen van …);
43 (Het verlenen van …);
53 (Beslissen over …);
Beantwoord de vraag of er bijzondere omstandigheden zijn (standaard is Nee)
Duplicaat aanvraagbevestiging (standaard is Nee)
Kies de betalingsmethode (bijvoorbeeld IDEAL)
Ga akkoord met de algemene voorwaarden
Click op BETALEN & VERZENDEN
Sluit je browser af na betaling.

Na betaling van het bedrag voor de aanvraag (€ 7,50), ontvangt u binnen 24 uur een e-mail van Justis met details van uw aanvraag. Controleer en bevestig uw aanvraag door in te loggen met uw Digid en doe een laatste betaling van €33,85 met Ideal aan Justis.

Bij de inschrijving als Register Bouwkundig Inspecteur dient u de VOG aan te leveren. Zorg dat u uw stukken in een keer indiend zodat wij uw aanmelding snel kunnen behandelen.

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden