Nieuwe website NRBI live

Geplaatst op: 12-11-2019
Wijchen, 11 januari – Vandaag wordt officieel de nieuwe website van stichting Nederlands Register Bouwkundig Inspecteurs (NRBI) gelanceerd. Een duidelijke online koers! Consumenten en andere marktpartijen starten online hun oriëntatie voor de beste bouwkundig inspecteur regionaal. Een online zoektocht waar men letterlijk door de bomen het bos niet meer kan zien. Dit s opgelost! Het kaf van het koren scheiden van bouwkundig inspecteurs online en offline is de missie van het NRBI.

Keuzevrijheid, transparantie en vindbaarheid!

Het Nederlands Register Bouwkundig Inspecteurs onderscheidt het kaf van het koren online
inspecteurs van beunhazen

Wijchen, 11 januari – Vandaag wordt officieel de nieuwe website van stichting Nederlands Register Bouwkundig Inspecteurs (NRBI) gelanceerd, een onafhankelijke stichting die de kwaliteit van
bouwkundige inspecties bewaakt door gekwalificeerde inspecteurs te onderscheiden van de doe-het-zelvers zowel offline als online.

De nieuwe website www.nrbi.nl van stichting NRBI komt voort uit de behoefte van
marktpartijen, consumenten en bouwkundig inspecteurs aan meer uniformiteit,
helderheid, kwaliteit en vindbaarheid van gecertificeerde bouwkundige inspecteurs.
Het NRBI maakt vandaag haar nieuwe online vindbaarheid kenbaar met de lancering van het online register www.nrbi.nl, waar alle marktpartijen gekwalificeerde inspecteurs regionaal op persoonsniveau makkelijk kunnen vinden en in contact kunnen komen.

Reden van een duidelijke online koers!
Consumenten en andere marktpartijen starten online hun oriëntatie voor de beste bouwkundig inspecteur in de buurt. Een online zoektocht waar men letterlijk door de bomen het bos niet meer kan zien. Het vak van de bouwkundig inspecteur is een vrij (geen beschermd) beroep. Met andere woorden, iedereen kan zichzelf zo noemen en etaleren.

Een grote verscheidenheid aan bouwkundige rapporten, Fake reviews, nep bouwkeuringvergelijkers, nep ervaringen, onjuiste expertise kaders, niet verzekerde dienstverlening en geen klachtenregeling bij geschillen. De aanvrager weet vooraf niet of de bouwkundig inspecteur regionaal de vereiste kwaliteit levert, of dat de bouwkundige inspectie wordt uitgevoerd door een “zelfverklaard” deskundige. Marktpartijen, consumenten, en ook bouwkundig inspecteurs zelf, hebben behoefte aan meer duidelijkheid, transparantie, keuzevrijheid en vindbaarheid. Sinds de oprichting in 2017 van het landelijke register voor gekwalificeerde bouwkundig inspecteurs wil het NRBI in deze behoeften voorzien. Ook het kaf van het koren scheiden online.

Keuzevrijheid, Transparantie en vindbaarheid
Consumenten en marktpartijen die een erkend bouwkundig inspecteur zoeken voor bijvoorbeeld een bouwkundige keuring kunnen vanaf vandaag Rbi-ers vinden regionaal op basis van duidelijke expertise kaders, reviews en prijs. Door een uniek zoek systeem (lextool) en Rbi-er op de kaart kan de aanvrager, bouwkundig inspecteur maar ook het Rbi de aanvraag volgen. Zo wordt de kwaliteit, kennis en kunde maar ook de dienstverlening van de bouwkundig inspecteur online gevalideerd.

Quotes
Vincent Verbruggen, bestuursvoorzitter van het NRBI: ‘Met een betere online vindbaarheid  binnen het register van stichting NRBI is de markt, de consument, intermediair en de erkende bouwkundig inspecteur geholpen. Door keuzevrijheid, transparantie en vindbaarheid te vergroten kan men de kwaliteitsstandaard beter bewaken en valideren waardoor de waarde van bouwkundige inspecties toeneemt.’

Over NRBI
Het Nederlands Register Bouwkundig Inspecteurs (NRBI) is een stichting die door mensen en marktpartijen uit
het werkveld in het leven is geroepen om de kwaliteit, eenduidigheid en transparantie in de markt voor bouwkundige inspecties te bevorderen. De stichting heeft twee bestuursleden en meer dan 50 erkende bouwkundig inspecteurs en is gevestigd in Wijchen. Voor meer informatie over de stichting, Register bouwkundig Inspecteurs of het aanmelden in het register, ga naar www.nrbi.nl.

Het kaf van het koren scheiden van bouwkundig inspecteurs, online en offline. Dat is de missie van het NRBI.

 

Terug naar overzicht

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden