Erkend bouwkundig rapport

Een erkend bouwkundig rapport dient te voldoen aan voorwaarden. Vele zelfverklaarde bouwkundig inspecteurs zeggen dat zij een erkend bouwkundig rapport aanleveren. Echter in de praktijk worden vaak deze bouwkundige rapporten niet geaccepteerd.

Stichting Nederlands Register Bouwkundig Inspecteurs (NRBI) heeft daarom inspectierichtlijnen, een beroeps en gedragscode om het kaf van het koren te scheiden. Een bouwkundige dienst met een bouwkundig rapport door een Register bouwkundig inspecteur wordt op een uniforme wijze uitgevoerd. De rapportage wordt gecontroleerd door het NRBI. 

Een erkend bouwkundig rapport is een bouwkundig rapport die dient te voldoen aan een duidelijke expertise kader, en opgesteld te worden conform erkende inspectierichtlijnen. Een uniform erkend bouwkundig rapport dient verzekerd te zijn en moet worden opgesteld conform richtlijnen zoals bepaald door de Nationale Hypotheek Garantie, stichting Nederlands Register Bouwkundig Inspecteurs (NRBI) en andere branche-organisaties. Voldoet een bouwkundig rapport niet aan deze richtlijnen bestaat de kans dat men het bouwkundig rapport niet accepteert voor de financiering of onderhandeling.

Een erkend bouwkundig inspecteur nodig voor een erkend bouwkundig rapportage?

1. Klik hieronder op de bouwkundige dienst die u nodig heeft en bekijk het rapport;
2. Voer de postcode in waar de bouwkundige dienst moet plaatsvinden (of gebruik hiervoor de kaart als u de postcode niet weet);
3. Bekijk de rbi-ers regionaal;
4. Lees meer informatie en klanten ervaringen;
5. Kies een erkend bouwkundig inspecteur en maak de afspraak;
6. De Register Bouwkundig Inspecteur inspecteert samen met jou het object;
7. Na de bouwkundige keuring ontvangt u een erkend bouwkundig rapport.

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden