Bouwkundige keuring NHG

Bij een hypotheek in Nederland met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een erkend bouwkundige keuring meestal verplicht door de geldverstrekker. Een erkend bouwkundig rapport NHG is ook verplicht als een onafhankelijk taxateur constateert dat sprake is van achterstallig onderhoud van 10 procent of meer van de woningwaarde, of als de taxateur adviseert een bouwkundig rapport NHG in Nederland op te laten stellen.

Belangrijk : Bij een Hypotheek met NHG is een keuring in Nederland vaak verplicht door de hypotheekverstrekker. Maar als koper in Nederland heb je ook een wettelijke onderzoeksplicht naar de kwaliteit van de woning bij een hypotheek met NHG.

Alle Register Bouwkundig Inspecteurs in Nederland die een keuring voor de hypotheek met Nationale hypotheekgarantie uitvoeren in Nederland zijn erkende en op persoonsniveau gecertificeerd bouwkundig inspecteurs. Zij werken volgens een uniforme inspectierichtlijn en zijn verzekerd. Een Register bouwkundig Inspecteur weet wat bouwkundig speelt in regio Nederland .

Kwaliteit, kennis en kunde gewaarborgd op persoonsniveau. Kies voor een erkend bouwkundig inspecteur voor een keuring die verplicht is bij jouw hypotheek.

Bekijk hier een voorbeeld Bouwkundige keuring (NHG) Nederland.

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden