Wat kost een Opleveringskeuring Nieuwbouw

De kosten van een opleveringskeuring Nieuwbouw worden bepaaald vanuit een staffel op basis van de inhoud (m3 of m2)van de woning die u wilt aankopen. Wat een opleveringskeuring Nieuwbouw kost is dus afhankelijk van de grootte van de nieuwbouw woning.

Het NRBI streeft transparantie en keuze vrijheid na. En heeft als doel de Register Bouwkundig Inspecteur vindbaar en boekbaar te maken. Het NRBI bepaald de kosten van een bouwkundige keuring niet. Iedere register Bouwkundig Inspecteur bepaald zijn of haar prijs op basis van werkgebied en de inhoud van het nieuwbouw object.

Geen verrassingen achteraf als u de juiste inhoud opgeeft.


Kosten bouwkundige keuring weten?

  1. Achterhaal wat de precieze inhoud van de woning en eventuele bijgebouwen is en geef het aantal m3 tijdens het online boeken van de  Opleveringskeuring Nieuwbouw  door; de inhoud bepaalt de (FixedPrice) prijs van de Register bouwkundige  keuring. Deze informatie vind je bijvoorbeeld op Funda of website verkopende partij, bouwer of Projectontwikkelaar.
  2. Kijk wat de kosten zijn voor een opleveringskeuring Nieuwbouw bij u in de regio door een register bouwkundig Inspecteur bij u in de buurt.
  3. Geef uw oplever datum op. 
  4. Direct na het boeken ontvang je een verificatie e-mail. Lees de opdracht en boek de opdracht op uw persoonlijke track and trace account (lextool).
  5. Lees de algemene voorwaarden die gelden voor de bouwtechnische dienstverlening en bemiddeling en plaats de opdracht.
  6. De register bouwkundig Inspecteur neemt 1 op 1 contact met u op of de planning.
  7. De register Bouwkundig Inspecteur en/of planning (backoffice) neemt 1 op 1 contact met u op en maakt de afspraak definitief. 
  8. Het is belangrijk dat u afspraakt waar u elkaar ontmoet. Bij de woning of bouwkeet.

Altijd een register bouwkundig Inspecteu

Kan de Register Bouwkundig Inspecteur niet. De backoffice zoekt altijd naar een passende oplossing. Er is altijd wel een Rbi-er bij u in de buurt. Spoed? Plaats de opdracht en wij nemen contact met u op. 

Hoe zoek je een Register Bouwkundig Inspecteur?

Een opleverdatum hoort u vaak kort van te voren. Weet u de oplever datum. Boek op tijd Een register bouwkundig Inspecteur voordat de agenda`s vol lopen.

Zoek regionaal uw Register Bouwkundig Inspecteur.

Boek de Register Bouwkundig Inspecteur, ontvang een verificatie e-mail, controleer en kom 1 op 1 in contact.

Uw Register Bouwkundig inspecteur plant uw afspraak 1op 1 met u gezamenlijk in.

Ontvang per e-mail een definitieve afspraakbevestiging.

Zorg dat u aanwezig bent bij de keuring. De Register bouwkundig Inspecteur controleert het liefst samen met alle partijen de woning.

Ontvang het inspectie rapport digitaal.

Betaal pas achteraf de keuring. En beoordeel de Register bouwkundig Inspecteur.

Zoek een RBI-er

Wat krijgt u bij het boeken van een Register Bouwkundig Inspecteur?

Onafhankelijke Register Bouwkundig Inspecteurs die werker conform de beroeps en gedragscode NRBI.
Lees meer hier

U bent verzekerd van een verzekerde dienstverlening en uniform inspectie rapport.
Bekijk een voorbeeld rapport

Duidelijke expertise kaders en rapportages die voldoen aan de normen.
Klik hier om een RBI-er te vinden

Volg het proces, maak afspraken, communiceer na opdracht op uw track and trace lextool account.

Kwaliteit, kennis en kunde gewaarborgd door toezicht. Reviews van gebruikers en marktpartijen.
Bekijk wat de klanten vertellen

Zekerheid: altijd een Register Bouwkundig Inspecteur bij u in de buurt.

1 op 1 contact met de Register Bouwkundig Inspecteur

Zoek een RBI-er

Een oplevering is een Juridisch moment?

Een proces-verbaal van opleveren wordt opgemaakt door de bouwer. Dit is een juridisch moment. Laat uw nieuwbouw vakkundig keuren door een onafhankelijk register bouwkundig Inspecteur. Een onafhankelijke bouwkundige inspecteur loopt jouw woning kritisch na. Je krijgt direct inzicht in de gevonden oplevergebreken. Hiermee sta je juridisch sterker tegenover de bouwer.
Opleveringskeuring nieuwbouw uitgelegd

Waarom een opleveringskeuring Nieuwbouw?

Juridisch vindt er een overdracht plaats. Een sleuteloverdracht vindt plaats en je wordt officieel eigenaar van een nieuwbouwwoning. Ziet u bouwgebreken, oplevergebreken, bouwfouten en meer en minderwerk over het hoofd dan geeft de bouwer vaak niet meer thuis. Wilt u uw nieuwbouwwoning vakkundig gekeurd laten opleveren? Schakel dan een onafhankelijk register bouwkundig inspecteur in.
Waarom een opleveringskeuring

Gecertificeerd bouwkundig inspecteurs

Register Bouwkundig Inspecteurs zijn op persoonsniveau gecertificeerd binnen de expertise kamer nieuwbouw van het NRBI. Erkende bouwkundig inspecteur die voldoen aan het keurmerk Rbi. Een bouwkundig inspecteur met de juiste kennis en kunde voor een opleveringskeuring nieuwbouw, voorschouw of naschouw. U kunt een Register Bouwkundig Inspecteur herkennen aan het keurmerk Rbi. Zo weet u zeker dat uw vastgoed vakkundiggekeurd wordt.
Erkende Bouwkundig Inspecteur nodig?

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden