Vooropleveringskeuring Nieuwbouw

Een woning bouwen is een ingewikkeld en foutgevoelig proces. Voorkomen is hierbij ook beter dan genezen. Zeker bij het bouwen van jouw woning in Nederland. Daarom kun je via het Nederlands Register Bouwkundig Inspecteurs (NRBI) een vooroplevering aanvragen bij één van de aangesloten register bouwkundig inspecteurs(Rbi-ers). Deze erkende bouwkundig inspecteur inspecteert jouw woning en kijkt als het ware over de schouder van de bouwer mee naar het resultaat van het bouwproces. Alle bouwgebreken en aandachtspunten worden in het bouwkundig rapport gezet waarmee jij naar de aannemer kunt gaan. Deze schaduwlijst met aandachtspunten en zaken die nog moeten worden opgelost zijn dan duidelijk voor de uiteindelijke oplevering van de woning in Nederland.

Met een vooroplevering in Nederland wordt voorkomen dat tijdens de daadwerkelijke oplevering van de woning teveel oplevergebreken worden geconstateerd. Het voordeel moet zijn dat bij de officiële oplevering minder of liefst geen tekortkomingen aanwezig zijn.

Keuzevrijheid & transparantie


Het NRBI heeft als doel zijn leden vindbaar en boekbaar te maken voor aanvragers. Een opdracht komt tot stand tussen aanvragers en de gekozen zelfstandig Register Bouwkundig Inspecteurs. Transparantie en keuzevrijheid zijn belangrijk. U kiest zelf de Rbi-er. Door dit mogelijk te maken waarborgen wij de objectiviteit van de Register Bouwkundig Inspecteurs.

Zoek Rbi-er Leden